Dantų šepetėlis – neatsiejama kasdienės burnos higienos dalis.

Kai baigiasi burnos skalavimo skystis ar dantų pasta, lengva suprasti, kad reikia nusipirkti naują, tačiau nustatyti tinkamą dantų šepetėlio keitimo laiką gali būti sunkiau.

Dantų šepetėlis, svarbiausia dantų higienos priemonė, turėtų būti keičiamas kas tris mėnesius ar net dažniau, bet daugelis iš mūsų retai atkreipia dėmesį į specialistų numatytas rekomendacijas.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį?

Pirmiausia, pastebima, kad šepetėlio šereliai pradeda lenktis, o tai sumažina jų efektyvumą šalinant dantų apnašas.

Taip pat labai svarbu žinoti, kad dantų šepetėliuose labai greitai kaupiasi bakterijos, ypač kai jie laikomi drėgnoje aplinkoje.

Kiekvieną kartą, po dantų valymo nuplaukite šepetėlį po tekančiu vandeniu ir palikite išdžiūti vertikalioje padėtyje.
Šlapio šepetėlio neuždenkite jam skirtu dangteliu, šie nedideli plastikiniai dangteliai skirti tik laikinai apsaugai kelionės metu. 

Kodėl?

Kasdien naudojant apsauginį dangtelį, jo viduje, gali susiformuoti didelis bakterijų kiekis. Be to, dangtelis trukdo šereliams tinkamai išdžiūti, išlaiko drėgmę ir sukuria palankią bakterijų dauginimosi aplinką.

Stebėkite savo dantų šepetėlio išvaizdą.

Jeigu dantų šepetėlio šereliai linksta į šonus, keičiasi pačio šerelio išvaizda, vadinasi šepetėlis, dantų valymo metu, spaudžiamas per stipriai.

Jei nežinote, kaip tinkamai valyti dantis, o instrukcijos internete nepakanka, galite paprašyti savo odontologo ar dantų higienisto suteikti daugiau informacijos apie tinkamą dantų šepetėlio naudojimą.

Dantų šepetėlį privalu pasikeisti po virusinės ar bakterinės infekcijos.
Visai neseniai peršalote? Sirgote gripu? Slogavote?

Pasveikus nepamirškite, kad šepetėlį reikia keisti kas 3 mėnesius, taip pat po ligos – gripo, anginos, pūslelinės ir pan., nes dalis bakterijų, ligos metu, buvusios Jūsų burnos ertmėje, nusėdo ant dantų šepetėlio.

Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
keyboard_arrow_up