Slapukų politika

Kas yra slapukai ir kaip jie veikia?

UAB „Online Retail“ interneto svetainėje www.dantenis.lt, siekiant užtikrinti patogų naudojimąsi, padidinti funkcionalumą ir efektyvumą, yra naudojami slapukai (angl. cookies). Slapukai yra tekstiniai failai, kurie Jūsų sutikimu įrašomi į įrenginio (pvz., kompiuterio, mobiliojo telefono, planšetės) naršyklę, kai Jūs naršote interneto svetainėje ir renkantys informaciją apie Jūsų naršymą.

Jums apsilankius interneto svetainėje ir sutikus su slapukais, slapukai perkeliami į Jūsų kompiuterį ir vėliau naudojami kompiuteriui atskirti nuo kitų kompiuterių, jie užtikrina patogesnį interneto svetainės naudojimą, o mums leidžia tobulinti interneto svetainę. Tai įprasta naršymo interneto svetainėse praktika, palengvinanti naršymą Jūsų jau lankytoje interneto svetainėje ir supaprastinanti prieigą prie skelbiamos informacijos. Jei pirmo apsilankymo interneto svetainėje metu sutikote su slapukais, kito apsilankymo metu nebematysite slapukų pranešimo, tačiau galėsite pakeisti pasirinkimą, išvalydami naršyklės slapukus ir iš naujo sutikdami su pasirinktais slapukais.

Slapukų pagalba, priklausomai nuo Jūsų pasirinkimo (sutikimo naudoti būtinuosius (techninius), funkcinius ar statistinius slapukus, gali būti tvarkomi šie duomenys ir informacija: Jūsų IP adresas, naršymo informacija, tokia kaip aplankytos interneto svetainės sritys, tinklapyje praleistas laikas, kalbos pasirinkimai (pasirinkus statistinius slapukus*, trečioji šalis, „Google Analytics“[1], papildomai tvarko šiuos duomenis: įrenginio tipas, naršyklės pasirinkimas, operacinė sistema, duomenys apie svetainės ir konkrečių jos puslapių pasirinkimą) ir pan.

Kokius slapukus mes naudojame?

Slapukus naudojame, siekiant užtikrinti galimybę Jums patogiau ir efektyviau naudotis www.dantenis.lt interneto svetaine. Informacija apie www.dantenis.lt naudojamus slapukus, jų paskirtį, galiojimo laiką pateikiama šioje lentelėje:

Pavadinimas Paskirtis Galiojimo laikas
_ga Šį slapuką naudoja „Google Analytics“, kad įvertintų vartotojo apsilankymo tikslus, parengtų ataskaitas apie tinklalapio aktyvumą svetainių operatoriams ir pagerintų kliento patirtį besilankant svetainėje Nuo sutikimo/2 metai.
_gat Šie slapukai naudojami „Google Analytics“ statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti. Pirmą kartą atėjus į puslapį/iki sesijos pabaigos
_gid Šis slapukas naudojamas „Google Analytics“ siekiant atpažinti Asmenį. Pirmo įėjimo į puslapį metu/2 dienos
wc_fragments_ Naudojamas norint prisiminti prekes, kurias vartotojas įdėjo į pirkinių krepšelį, ir užtikrinti, kad krepšelio funkcionalumas veiktų nepriekaištingai. Jis baigiasi iškart, kai vartotojas palieka svetainę. Nuo sutikimo/1 mėn.
_fbp „Facebook“ sekimo pikselis, naudojamas lankytojams identifikuoti, kad būtų galima suasmeninti reklamą. Nuo sutikimo/3 mėn.

SLAPUKŲ RŪŠYS

* Sutikdami su statistiniais slapukais, Jūs sutinkate su trečiosios šalies Google Analytics dalyvavimu ir duomenų tvarkymo sąlygomis, renkant statistinius duomenis, susijusius su www.dantenis.lt interneto svetainės naudojimu.

Pirmą kartą, apsilankius svetainėje yra parodomas pranešimas apie slapukų naudojimą: Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus. Informacija apie slapukus skelbiama Slapukų politikoje „Sutinku“.

Jei pirmą kartą apsilankę svetainėje nesutiksite su jokiais slapukais, antrą kartą lankantis svetainėje vėl matysite pranešimą dėl slapukų.

Jeigu naudotojas sutinka, kad būtų naudojami slapukai paspaudus „Sutinku“, bus naudojami būtinieji (techniniai), funkciniai ir statistiniai slapukai, kurie naudojami svetainės funkcionavimui užtikrinti.

Slapukų kategorijos ir paskirtis:

  • Būtinieji – tai slapukai būtini, kad veiktų svetainė, jie negali būti išjungti.
  • Funkciniai – tai slapukai, suteikiantys galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami, jie aktyvuojami tik su jūsų sutikimu.
  • Statistiniai – tai slapukai, leidžiantys mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami, jie aktyvuojami tik su jūsų sutikimu.

Jūsų sutikimas galios 1 metus, jei jo neatšauksite anksčiau (išvalydami naršyklės slapukus ir pakeisdami slapukų pasirinkimus). Duomenys apie sutikimą bus saugomi jo galiojimo laikotarpiu.

Kaip pašalinti slapukus iš savo įrenginio?

Norėdami, kad slapukų pagalba Jūsų asmens duomenys nebūtų tvarkomi, Jūs galite pakeisti savo interneto naršyklės nustatymus taip, kad slapukai nebūtų priimami, arba ištrinti įrašytus slapukus. Savo naršyklėje slapukų nustatymus galite pakeisti bet kuriuo metu. Visose naršyklėse numatyta galimybė ištrinti slapukus. Detalesnės instrukcijos priklauso nuo Jūsų naudojamos naršyklės, juos galite rasti naudojamos naršyklės parinkčių meniu:

Daugiau informacijos apie slapukus: https://www.allaboutcookies.org/

Duomenų tvarkymo tikslas ir pagrindas: Jūsų asmens duomenys tvarkomi slapukų naudojimo, siekiant užtikrinti galimybę Jums patogiau ir efektyviau naudotis www.dantenis.lt interneto svetaine, tikslu Jūsų sutikimo pagrindu (ES Reglamento 2016/679 (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento) 6 straipsnio 1 dalies a punktas).

Jūsų, kaip duomenų subjekto, teisės, susijusios su Jūsų asmens duomenų tvarkymu: turite teisę prašyti, kad duomenų valdytojas leistų susipažinti su duomenų subjekto asmens duomenimis ir juos ištaisytų arba ištrintų, arba apribotų duomenų tvarkymą, turite teisę nesutikti, kad duomenys būtų tvarkomi (neduoti sutikimo ar bet kada jį atšaukti), teisę į perkeliamumą, taip pat teisę dėl asmens duomenų tvarkymo pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai arba teismui. Jūsų asmens duomenų tretiesiems asmenims, įskaitant esančius trečiose valstybėse, teikti nenumatoma, išskyrus teisės aktuose nustatytus atvejus, kai duomenis teikti būtina ir šioje politikoje numatytus atvejus, susijusius su statistinių slapukų pasirinkimu ir duomenų teikimu trečiajai šaliai, Google Analytics.

[1] „Google Analytics“ yra nemokama internetinių tinklapių analitikos paslauga, kurią teikia „Google“. Šis įrankis leidžia stebėti svetainės lankytojų srautus, elgseną, juos analizuoti.

keyboard_arrow_up